Proenzi-Probeven-60-comprimate

Proenzi Probeven 60 comprimate

Producator: Walmark

83 lei 41.50 lei Discount: 41.5 lei

Probeven aparţine grupului numit alte medicamente antireumatice şi antiinflamatoare nesteroidiene. Probeven este un medicament utilizat pentru ameliorarea simptomelor artrozei genunchiului, de intensitate uşoară până la moderată.

Stoc epuizat

Descriere Produs

Proenzi® Probeven 750 mg 

  • Substanţa activă este glucozamina sulfat. Un comprimat filmat conţine sulfat de glucozamină x clorură de sodiu 942 mg, echivalentul cu sulfat de glucozamină 750 mg şi cu glucozamină 589 mg.
  • Probeven aparţine grupului numit alte medicamente antireumatice şi antiinflamatoare nesteroidiene. Probeven este un medicament utilizat pentru ameliorarea simptomelor artrozei genunchiului, de intensitate uşoară până la moderată.
  • Artroza este un tip de degenerare a articulaţiei, ale cărei simptome sunt: rigiditate (după somn sau repaus prelungit), durere la mişcare (de exemplu la urcarea scărilor sau la mersul pe jos pe suprafeţe neregulate).
  • Proenzi Probeven 750 mg se comercializeaza prin rețeaua publică defarmacii, fără prescripție medicală.

1. Înainte să luaţi Probeven

NU LUAŢI Probeven
Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la:
– glucozamină sau la oricare dintre celelalte componente ale Probeven (vezi „Informaţii suplimentare”).
– crustacee, deoarece Probeven este fabricat din crustacee.

AVEŢI GRIJĂ DEOSEBITĂ când utilizaţi Probeven dacă
– aveţi toleranţă scăzută la glucoză. Se recomandă să vă controlaţi glicemia mai frecvent la începerea tratamentului cu Probeven.
– aveţi o diminuare a funcţiilor rinichilor sau ficatului, deoarece la aceste grupuri de pacienţi, nu au fost efectuate studii, nu se pot face recomandări referitoare la doză.
– aveţi un factor de risc cunoscut pentru boli de inimă (cardiovasculare), deoarece la pacienţii trataţi cu Probeven, în câteva cazuri, a fost observată hipercolesterolemie.
– suferiţi de astm bronşic. Când începeţi tratamentul cu Probeven, trebuie să aveţi în vedere posibilitatea agravării simptomelor astmului bronşic.
– aveţi o inflamaţie a articulaţiei însoţită de înroşire şi căldură, rigiditate persistentă a articulaţiei, durere a articulaţiei după repaus, durere la nivelul mai multor articulaţii, creşterea temperaturii corporale şi scăderea greutăţii corpului, deoarece acestea pot fi simptome ale unor boli mai grave precum poliartrita reumatoidă, lupus eriteatos sistemic, gută, tumori.

Consultaţi medicul înainte de a utiliza Probeven dacă vreuna din situaţiile de mai sus vi se aplică.

Folosirea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Trebuie manifestată precauţie dacă Probeven trebuie luat împreună cu alte medicamente, în special cu:
– warfarină (un medicament utilizat pentru subţierea sângelui) sau medicamente similare (anticoagulante utilizate pentru a preveni coagularea sângelui). Efectul anticoagulantelor poate fi intensificat în cazul administrării concomitente cu glucozamină. Ca urmare, pacienţii trataţi în acelaşi timp cu astfel de medicamente trebuie supravegheaţi cu foarte multă atenţie, atunci când se începe sau se opreşte tratamentul cu glucozamină.
– medicamente pentru diabet zaharat, medicul dumneavoastră va dori să vă monitorizeze atent valorile glucozei în sânge pe parcursul tratamentului cu Probeven.
– tetraciclină (un antibiotic folosit împotriva unui spectru larg de infecţii bacteriene).
Vă rugăm să cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi Probeven, dacă utilizaţi vreunul din medicamentele menţionate mai sus.

Folosirea Probeven cu alimente şi băuturi
Puteţi lua Probeven cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea
Probeven nu trebuie utilizat în timpul sarcinii. Nu se recomandă utilizarea Probeven în timpul alăptării. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Dacă după ce aţi început să luaţi Probeven, prezentaţi ameţeli sau somnolenţă, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Probeven
Acest medicament conţine 76 mg sodiu pe comprimat filmat. Trebuie luat în considerare acest lucru dacă urmaţi o dietă cu restricţie de sodiu. Probeven conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Probeven conţine lecitină din soia. Dacă aveţi alergie la arahide sau soia nu utilizaţi acest medicament.

2. Cum să luaţi Probeven

Un comprimat filmat Probeven trebuie administrat de două ori pe zi sau două comprimate filmate Probeven luate o dată pe zi. Comprimatele trebuie înghiţite întregi, cu apă.

Probeven nu este indicat pentru tratamentul simptomelor dureroase acute (dureri severe de scurtă durată instalate rapid). Ameliorarea simptomelor (în special ameliorarea durerii) poate să nu fie resimţită decât după câteva săptămâni de tratament sau, în unele cazuri, chiar mai mult timp. Dacă după 2-3 luni de tratament nu se înregistrează nicio ameliorare a simptomelor, continuarea tratamentului cu Probeven trebuie reevaluată şi trebuie solicitat sfatul medicului.

Copii şi adolescenţi
Probeven nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, datorită lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.

Vârstnici
Nu este necesară modificarea dozelor, atunci când sunt trataţi pacienţii vârstnici, care nu au alte afecţiuni, totuşi medicul va decide care este doza pentru dumneavoastră.

Pacienţi cu insuficienţă renală şi/sau hepatică
Nu pot fi făcute recomandări cu privire la doze, deoarece nu au fost efectuate studii la aceste grupuri de pacienţi.

Dacă aţi luat mai mult Probeven decât trebuie
Dacă aţi luat cantităţi mari, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la spital.
În caz de supradozaj, puteţi avea simptome precum:
– durere de cap
– ameţeli
– confuzie
– dureri articulare
– senzaţie de rău (greaţă) sau stare de rău (vărsături)
– diaree sau constipaţie.

Dacă uitaţi să luaţi Probeven
Nu trebuie să luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Probeven
Simptomele afecţiunii dumneavoastră pot să reapară. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

3. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Probeven poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Trebuie să încetaţi să mai luaţi Probeven şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră, dacă prezentaţi simptome cum sunt: umflarea feţei, limbii şi/sau faringelui şi/sau dificultate la înghiţire sau urticarie însoţită de dificultate la respiraţie (edem angioneurotic).

Au fost raportate următoarele reacţii adverse:

Reacţii adverse frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100):
– durere de cap
– oboseală
– greaţă
– dureri abdominale
– indigestie
– diaree
– constipaţie
– gaze (flatulenţă).

Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000):
– erupţii trecătoare pe piele
– mâncărimi
– înroşirea trecătoare a feţei.

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):
– reacţii alergice
– probleme de vedere
– căderea părului (alopecie)
– ameţeli
– umflare la nivelul picioarelor sau a gleznelor
– înrăutăţirea controlului glicemiei la pacienţii cu diabet zaharat
– astm bronşic sau agravarea astmului bronşic pre-existent
– creşterea nivelului enzimelor ficatului (creşterea valorilor serice ale enzimelor hepatice)
– colorarea în galben a pielii (icter).

De asemenea, au fost raportate concentraţii crescute ale colesterolului în sânge. Nu se poate determina dacă aceste evenimente au fost legate direct de administrarea Probeven.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Cum se păstrează Probeven

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Nu utilizaţi Probeven după data de expirare înscrisă pe etichetă sau pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se utiliza în cel mult 6 luni de la prima deschidere a flaconului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

5. Cum arată Probeven şi conţinutul ambalajului

Probeven 750 mg comprimate filmate se prezintă sub formă de comprimate filmate, oblongi, de culoare aproape albă.

Informații adiționale

Gama

Proenzi

brand

Walmark

Nu sunt recenzii.

Adaugare recenzie